Verstopte riolering Aalsmeer | Loodgieter Aalsmeer

Verstopte riolering Aalsmeer | Loodgieter Aalsmeer

Verstopte riolering in Aalsmeer, Hoe komt dat?

Ontstoppingsbedrijf Aalsmeer loodgieter Aalsmeer

Ontstoppingsbedrijf Aalsmeer

Het komt regelmatig voor: de riolering is verstopt. Het is zaak dit snel op te (laten) lossen, om overlast te beperken. Bel ons ontstoppingsbedrijf op 020 – 218 45 34 ‘voor ontstoppingsbedrijf Aalsmeer’ of ‘ontstopping Aalsmeer’. Een verstopt riool kan voor veel overlast zorgen. Een leiding raakt regelmatig verstopt doordat er water in de riolering blijft staan. Dit is vaak een teken van het verkeerd aanleggen of het verzakken als gevolg van veel regen van de leiding. Na tijden van droogte kan er ook een verstopping plaatsvinden. Wortels van planten en bomen zoeken naar de dichtstbijzijnde bron van vocht, in dit geval de rioleren. Deze wortels vinden een weg in de buis door een foutieve aansluiting of een lek. De wortel groeit hierdoor verder in de buis en zal na loop van tijd de gehele buis verstopt raken. Door het stilstaan van het water koekt het aan en zal na enige tijd een verstopping veroorzaken. Foutief gebruik zorgt ook voor verstoppingen. Natte toiletdoekjes zijn niet geschikt voor het riool. Deze lossen niet op zoals ‘gewoon’ toiletpapier en blijven vaak hangen. Zo kan er waterschade ontstaan doordat water niet uit een afvoer wegloopt of zelf omdat er een leiding is geknapt. Een nare bijkomstigheid is dat er een stank vrijkomt die uit de leiding omhoog vliegt. Deze rotte lucht is niet lang vol te houden en dient direct afgestopt te worden.

Verstopt riool in Aalsmeer voorkomen?

Een aantal handige tips van onze loodgieter Aalsmeer om een verstopt riool te voorkomen
Een verstopt riool kan iedereen overkomen, maar toch overkomt het de een vaker dan de ander! Dit ligt vooral aan de staat en leeftijd van de leidingen. Een (gedeeltelijk) verstopt riool is erg vervelend en vaak ook niet zelf te verhelpen. Daar heeft u een professioneel rioleringsbedrijf voor nodig. Hieronder zal ik kort uiteenzetten hoe je een verstopt riool kan voorkomen of uitstellen.

Handige tips tegen verstopping in Aalsmeer
Er zijn een aantal handige tips die u kunt toepassen om uw leidingen schoon te houden. Een van de eerste tips is het gebruiken van soda om de leidingen schoon te houden, u giet soda in de leidingen en spoelt dit na een aantal uur goed door met heet water. Ten tweede kunt u eens in de zoveel dagen koffieprut door uw leiding spoelen. Dit kan ook uw leidingen schoon houden. Het gebruiken van ontstoppingsmiddelen is niet aan te raden, vanwege hun impact op uw leidingen en op het milieu. Mocht u desondanks deze tips toch nog een verstopping hebben, dan is het uiteindelijk toch nodig om een rioleringsbedrijf in te schakelen.

Toch verstopt? Bel ons ontstoppingsbedrijf Aalsmeer

Ons ontstoppingsbedrijf Aalsmeer komt dan langs om dit op te lossen. Vaak hebben ze verschillende opties tot hun beschikking, van een simpele veer tot aan een grote wagen om dit probleem te tackelen. Het eerste wat de rioleur doet is de situatie inschatten en proberen te bepalen waar de obstructie zich bevindt. Soms gebeurt dit met een cameraatje. Daarna bepaalt de loodgieter wat de beste strategie is om de verstopping te verwijderen in zo’n kort mogelijke tijd met zo min mogelijk schade. Hoewel een loodgieter altijd zo snel mogelijk probeert te werken, kan het zijn dat hij de pijp moet afgraven en dan is hij wel een dag bezig. Het is daarom ook van belang dat u zelf zo actief mogelijk bent in het voorkomen van verstoppingen!

Wat te doen bij een verstopping in Aalsmeer?
Een verstopt riool kan iedereen overkomen maar veel mensen weten vervolgens niet wat ze moeten doen als dit ze overkomt. Na een verstopping zijn er een aantal stappen die u kunt doorlopen, zoals bepalen waar de verstopping zich bevindt en wie hier verantwoordelijk voor is. Mocht u zelf verantwoordelijk zijn dan kunt u het best zo snel mogelijk een professioneel ontstoppingsbedrijf Aalsmeer inschakelen en bel 020 – 218 45 34

De eerste stappen die ik moet nemen bij een verstopping
Een verstopping ontstaat niet zomaar ineens, vaak zijn er al wel een aantal aanwijzingen. Een daarvan is een rioolstank! Mocht u dit ruiken, dan kan onze loodgieter uit Aalsmeer dit komen opmeten en de verstopping verhelpen voordat die een probleem wordt. Een andere kan een borrelende wc of afvoer zijn. Gebruik nooit ontstoppingsmiddelen! Deze zijn slecht voor het milieu en voor de leidingen.

Mijn riool is verstopt!
Uw riool is verstopt, dan is het handig om de erfscheidingsput (huisaansluitingsput) op te zoeken. Soms is deze aangegeven op de tekening maar soms moet deze nog opgezocht worden. Staat dit putje vol met water, dan is de verstopping niet op uw eigen terrein en hoeft u niets te betalen. Staat er geen water in dit putje, dan is de verstopping (helaas) op uw eigen terrein. Een huurder kan in dit geval zijn verhuurder bellen met het probleem en dan wordt dit voor hem of haar opgelost. Een eigenaar zal de verstopping zelf moeten laten oplossen, bel daarom snel ons erkend ontstoppingsbedrijf uit Aalsmeer op 020 – 218 45 34

Hoe voorkom ik hierna een verstopt riool?

Door het regelmatig doorspoelen van uw leidingen met koffiedik en heet water of soda en heet water voorkomt u dat er iets ophoopt in uw leidingen. Daarnaast is het nooit verstandig om (frituur) vet of bijvoorbeeld etensresten door de gootsteen te spoelen, deze kunnen uw riolering vrij snel verstoppen.

De meest voorkomende oorzaken van verstoppingen in Aalsmeer

Een verstopping komt altijd ongelegen. Een stinkend doucheputje of een wc die niet meer door wil spoelen leveren vervelende situaties op. Je bent echter zelf vaak verantwoordelijk voor deze verstoppingen. Onze loodgieter uit Aalsmeer heeft jarenlange ervaring en heeft de meest voorkomende oorzaken voor je op een rijtje gezet.

Haren en zeepresten

Vooral lang haar is een grote boosdoener. Haar bindt zich samen met andere haren en zeep waardoor snel grote proppen ontstaan. Dit werkt vervolgens als een vangnet voor andere troep.

Toiletpapier

Het gebruik van te veel toiletpapier kan ook de oorzaak zijn van verstoppingen. Zorg ervoor dat je dus niet teveel toiletpapier gebruikt en spoel goed door. Het voordeel van een verstopping veroorzaakt door wc papier is wel dat deze vaak met gootsteenonstopper te verhelpen is.

Ontstoppingsmiddelen

Het klinkt misschien raar maar het verkeerd gebruik van ontstoppingsmiddelen kan ook een verstopping veroorzaken. Ontstoppingsmiddelen werken vaak alleen als ze op de juiste manier gebruikt worden. Bij verkeerd of teveel gebruik van ontstoppingsmiddelen kunt u ook de leidingen aantasten, wat weer een lekkage op zijn beurt veroorzaakt.

Vet- en etensresten

Voordat de afwas in de vaatwasser wordt geplaatst spoelen veel mensen hun vaat voor. Hierdoor verdwijnen de grootste etens- en vetresten in de afvoer. Wanneer dit vet afkoelt gaat het stollen. Hierdoor kan er een verstopping optreden. Het is verstandig om uw vette vaat eerst af te nemen met keukenpapier.

Frituurvet

Bij het verschonen van de frituurpan gaat bij veel huishoudens het oude frituurvet in het toilet. Dit is verre van verstandig. De grote hoeveelheid vet zal klonten vormen die vervolgens een obstakel vormen. Laat het vet afkoelen en giet het vervolgens terug in de verpakking.

Maandverband, tampons en condooms

Er worden een heleboel dingen door het toilet gespoeld die in de prullenbak thuis horen. Zo ook maandverband, tampons en condooms. Plaats een prullenbak naast het toilet en laat het daar in achter.

Vochtige doekjes

Op de verpakking van vochtig toiletpapier is vaak aangegeven dat het kan worden doorgespoeld. Dit is echter niet handig. Vochtige doekjes zijn één van de meest voorkomende oorzaken van verstopping. Dit geldt ook voor make-up reinigingsdoekjes, schoonmaakdoekjes en babydoekjes. Spoel deze dus absoluut niet door de wc.

Koffiedik

Na het zetten van een lekker kopje koffie spoelen veel mensen hun koffiedik nog weg door de gootsteen. Dit zal met name komen doordat er vaak wordt gezegd dat koffiedik een verstopping helpt voorkomen. Doordat koffiedik de neiging heeft om zich te binden aan andere delen is dit niet het geval. Spoel het dus niet door maar gooi het bij het gft-afval.

Riool ontstoppen Aalsmeer

Is het ondanks deze tips niet gelukt om een verstopping te voorkomen? Of leest u het net te laat, en loopt het water nu niet meer weg door het doucheputje of de gootsteen? Dan kunt u natuurlijk eerst zelf proberen om de verstopping te helpen. Lukt dat niet? Dan kunt u ons ontstoppingsbedrijf Aalsmeer  inschakelen en bel 020 – 218 45 34, zoals bijvoorbeeld dit als u een verstopte riolering in Aalsmeer heeft. Zij kunnen het snel en vakkundig uw riool ontstoppen in Aalsmeer, en kunnen u daarbij ook vertellen dat bij u de oorzaak van de verstopping was, zodat u hem in vervolg hopelijk kan voorkomen. In alle opzichten is voorkomen natuurlijk beter dan genezen!

Onze loodgietersdiensten zijn o.a.:

  • loodgieter Aalsmeer
  • loodgietersbedrijf Aalsmeer
  • installatiebedrijf Aalsmeer
  • ontstoppingsbedrijf Aalsmeer
  • rioolontstoppingsbedrijf Aalsmeer

Onze loodgieterswerkzaamheden in Aalsmeer
Wc ontstoppen Aalsmeer
Wat kost riolering ontstoppen Aalsmeer
Wat kost ontstoppen riool Aalsmeer
Wasmachine afvoer verstopt Aalsmeer
Verzakte Rioolbuis Aalsmeer
Verzakte Rioolbuis Aalsmeer
Verzakte Riool Aalsmeer
Verstopte toilet Aalsmeer
Verstopte keuken afvoer Aalsmeer
Verstopte douche afvoer Aalsmeer
Verstopte badkamer afvoer Aalsmeer
Verstopte bad afvoer Aalsmeer
Verstopte afvoer wasmachine Aalsmeer
verstopping spoed loodgieter Aalsmeer
verstopping rioolreiniging Aalsmeer
verstopping riolering Aalsmeer
verstopping loodgieter Aalsmeer
verstopping Aalsmeer
Stankproblemen Aalsmeer
Stankproblemen Aalsmeer
Stankoverlast Aalsmeer
rookdetectie Aalsmeer
Rook inspectie Aalsmeer
Rioolservicemonteur Aalsmeer
rioolproblemen oplossen Aalsmeer
Rioolproblemen Aalsmeer
Rioolbuis inspectie Aalsmeer
Riool ontstopper met tuinslang Aalsmeer
Riool ontstoppen met zoutzuur Aalsmeer
Riool ontstoppen met veer Aalsmeer
Riool ontstoppen met soda Aalsmeer
Riool ontstoppen met soda en azijn Aalsmeer
Riool ontstoppen met hogedrukspuit Aalsmeer
Riool ontstoppen met hogedrukreiniger Aalsmeer
Riool ontstoppen met HG Aalsmeer
Riool ontstoppen met afwasmiddel Aalsmeer
Riool lucht meterkast Aalsmeer
Riool lucht in huis Aalsmeer
Riool inspectie Aalsmeer
Riool aanleggen Aalsmeer
reparaties Aalsmeer
Ontstoppen wc Aalsmeer
Ontstoppen wastafel Aalsmeer
Ontstoppen van regenwaterafvoer Aalsmeer
Ontstoppen Riolering Aalsmeer
Ontstoppen keuken Aalsmeer
ontstoppen Aalsmeer
Loodgietersbedrijf Aalsmeer
Loodgieter Aalsmeer
lekkage opsporen Aalsmeer
lekkage loodgieter Aalsmeer
lekkage Aalsmeer
lekkage detectie Aalsmeer
lekkage dakkapel Aalsmeer
Lekdetectie Aalsmeer
Hoge druk ontstoppen Aalsmeer
Hoe riolering ontstoppen Aalsmeer
Douche afvoer verstopt Aalsmeer
camera inspectie Aalsmeer
Badkamerafvoer verstopt Aalsmeer
Afvoer bad verstopt Aalsmeer

Neem direct contact met ons op