Toilet ontstoppen Aalsmeer

Hoe je een toilet kunt ontstoppen in Aalsmeer?

Een verstopt toilet is ongetwijfeld een zeer frustrerend probleem dat je zo snel mogelijk wilt oplossen. Verstopte toiletten is het type noodsituatie thuis dat steeds erger wordt naarmate de tijd vordert, en dat een huis onleefbaar kan maken. Het doorspoelen van vochtige doekjes in plaats van toiletpapier zou tot 75% van de rioolblokkades per jaar veroorzaken.

Als je wilt weten hoe je een toilet kunt ontstoppen, lees dan verder en het kan je een bezoek aan een technicus besparen!

Toilet ontstoppen Aalsmeer

Je zou nodig kunnen hebben:

    • Een wc-zuiger
    • Een paar rubberen handschoenen
    • Een stok of een toiletborstel
    • Een sanitaire slangGaat het toilet door?

Als je vermoedt dat jouw toilet verstopt is, moet je het niet vaker dan één keer spoelen. De toiletpot moet in staat zijn om één waterreservoir veilig te houden, maar als je het toilet meer dan eens doorspoelt, zal de toiletpot vollopen en mogelijk overlopen. Dit maakt de onplezierige taak om een ​​toilet ontstoppen aanzienlijk slordiger te maken.

Als het water helemaal niet uit het toilet loopt, is het volledig verstopt. Als het langzaam weglekt, maar niet al het afval in het toilet kwijt raakt, dan is het gedeeltelijk geblokkeerd.

Leg kranten of handdoeken neer

Het ontstoppen van een toilet is geen grap! Hoe voorzichtig je ook bent, je zult waarschijnlijk wat toiletwater op de vloer morsen als men een toilet ontstopt. Maak de opruimtaak eenvoudiger door van tevoren voorbereidingen te treffen voor rommeligheid.

Trek je rubberen handschoenen aan

Trek je goudsbloemen aan om jezelf te beschermen tegen de nare stoffen waarmee je te maken krijgt.

Als je de oorzaak van de verstopping kunt herkennen en denkt dat je het kunt verwijderen, doe dat dan. Je zou kunnen proberen de verstopping op te heffen met een stok, een toiletborstel of een soortgelijk werktuig. Je zult dit werktuig waarschijnlijk in de prullenbak willen gooien als u klaar bent.

Als je de verstopping niet kunt zien, moet je een zuiger gebruiken.

Draai de watertoevoer dicht
Om het risico van overstromingen te voorkomen, schakelt u de watertoevoer naar uw toilet uit. Er moet een kraan achter het toilet zijn die je kunt draaien om de watertoevoer af te sluiten. Als je het niet kunt vinden, draai dan het water voor het hele huis dicht bij de kraan.

Begin met kelderen
Je moet een speciaal ontworpen toiletplunjer gebruiken – terwijl je met succes een toilet kunt ontgrendelen met een gootsteenzuiger, zijn toiletplunjers specifiek ontworpen met geblokkeerde toiletten in gedachten.

Het belangrijkste verschil tussen een gewone plunjer en een wc-zuiger is het bestaan ​​van een verlengkraag, die is gemaakt om in het toilet te passen. Deze kraag zorgt voor een goede afdichting in het toilet en verhoogt de zuigkracht van de plunjer.

Verstopt toilet
Verstopt toilet? Gebruik een speciaal ontworpen toiletplunjer.
Begin niet meteen krachtig te storten – het vacuüm gecreëerd door de plunjer kan ervoor zorgen dat vuil water uit het toilet sproeit. Begin in plaats daarvan zachtjes, zorg ervoor dat je een goede afdichting hebt gemaakt en begin pas sterk te storten wanneer je alle lucht uit de plunjer hebt geperst.

Bij voorkeur zou de plunjer volledig ondergedompeld moeten zijn; water zal veel meer druk in de leidingen veroorzaken dan een luchtbel, en je zou daarom water in het toilet moeten gooien.

Gebruik een loodslang

Als je een paar minuten geduldig hebt geplooid zonder succes, moet je misschien van tactiek veranderen. Een sanitaire slang – verkrijgbaar in de meeste bouwmarkten voor doe-het-zelf en thuis, en zelfs in sommige supermarkten – is een lange spoel die u door uw toilet voert totdat deze de verstopping bereikt. Probeer dan door te gaan met het afrollen van de slang totdat u door de blokkade bent gebroken, of als u dit niet kunt doen, spoel de slang dan weer omhoog en u kunt de verstopping meenemen.

Moet je chemicaliën gebruiken?

Sommige mensen adviseren om de afvoerontstopper, azijn- en bakpoeder-combinatie, bleekmiddel, afwasmiddel of een reeks andere chemicaliën in het toilet te plaatsen. Hoewel deze technieken goed kunnen werken, zijn ze geen garantie voor genezing en als ze falen, kun je de blokkade gewoon verergeren en het moeilijker maken om ermee om te gaan.

Het is al erg genoeg om een ​​toilet te ontstoppen in de beste tijden, laat staan ​​wanneer het tot de rand gevuld is met bijtende chemicaliën! Gebruik bleekmiddel en andere schoonmaakmiddelen op eigen risico en draag beschermende kleding en een veiligheidsbril als u een toilet probeert te storten waarin u chemicaliën hebt gestort.

Verstopte toiletloodgieter Aalsmeer
Als al het andere niet lukt, moet u misschien een loodgieter uit Aalsmeer bellen voor jouw verstopte toilet.

Bel met spoed de loodgieter uit Aalsmeer op  020 – 218 45 34

Als je geprobeerd hebt je toilet te ontstoppen en gefaald hebt, kan de blokkering te ver in de leidingen liggen om je te kunnen bereiken, of mogelijk binnen de mechaniek van het toilet. Je zult moeten bellen

Neem direct contact met ons op