Hoe vind je een goede loodgieter in Aalsmeer?

Sanitair zelf doen of loodgieter bellen? Loodgieter Aalsmeer helpt direct, bel 020 – 218 45 34 .

Is het plaatsen of herplaatsen of repareren van sanitair iets wat je zelf kan doen of moet je hier erkend loodgieter voor zijn? Dat is een vraag die veel mensen zich afvragen. Vroeger was dit zelfs nog ingewikkelder dan dat het nu is. Tegenwoordig is alles gebruiksvriendelijker gemaakt. De fundering van de installatie is redelijk simpel en kan iedereen doen.

Drinkwater leidingen zijn gemaakt van koper of kunststof. Indien u een kunststofleiding heeft is het verstandig om in de gaten te houden of ze voldoende tegen hitte kunnen. Op dit moment zijn alle afvoerleidingen er zo op ingericht dat het niet uit hoeft te maken welke temperatuur water er doorheen stroomt. Ze zijn hitte maar ook vorm bestendig. Bochten van leidingen worden omgesmolten dmv solderen of bepaalde koppelingen.

Maten van leidingen worden aangegeven met verschillende maten. Inches is de eenheid die gebruikt wordt voor buizen en fittingen met schroefdraad. Bij kunststofbuizen worden de diameters van de binnenkant aangegeven in milimeters. Een buis van koper wordt aangegeven met de dikte en diameter van de buitenkant. De diverse maten zijn als volgt:

De meest voorkomende diktes van de buizen voor waterleidingen zijn 15 x 1, 22×1, 12×1, 28×1,5 (buitendiameter x wanddikte in mm). Naast waterleidingen zijn ook de leidingen van kunstof vaak via deze maten omschreven.

De dikte van de leidingen nemen af naarmate je dichterbij de kraan zit. De zogenaamde standleidingen, die de diverse hoogtes van van water voorzien, zijn minstens 20 mm. Dit is hetzelfde als 22X1. Op de verdieping gaat het om buizen van 15 mm. Dit staat dan weer gelijk aan 15X1 als maat. Dit kan tot aan de waterputten, als er niet meer dan drie punten zijn aangesloten. Wanneer je wil weten hoe je dit het beste kunt aanpakken kun je dit vaak vragen in de bouwmarkt waar je de producten haalt. Ook kun ons advies vragen bel 020 – 218 45 34 .

Wij zijn gespecialiseerd in o,a, cv installateur , Dakbedekking , Dakdekker , Daklekkage, Installateur ,Loodgietersbedrijf , Loodgieter , Klusbedrijf , Riool ontstoppen en Riool ontstopt, Als u bij het lezen van bovenstaande tekst geen idee heeft waar het over gaat, raden we u toch aan om ons als ervaren en erkend loodgieter bedrijf te bellen.

Neem direct contact met ons op